Biscuiți de casă cu lapte

Biscuiții de casă cu lapte reprezintă una dintre delicatesele pe care le poți pregăti în intimitatea propriei bucătării. Acești biscuiți au un gust minunat, care îți amintește de copilărie și de zilele petrecute în preajma familiei.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti biscuiții de casă cu lapte, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • Făină
 • Zahăr
 • Lapte proaspăt
 • Ouă
 • Unt
 • Praf de copt
 • Vanilie
 • Sare

Mod de preparare

Pentru a prepara biscuiții de casă cu lapte, urmează acești pași simpli:

 1. Începe prin preîncălzirea cuptorului la temperatura potrivită.
 2. Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, praful de copt și sarea.
 3. Adaugă laptele și ouăle în compoziție, apoi amestecă bine până obții un aluat omogen.
 4. Adaugă untul topit și vanilia în aluat și amestecă din nou.
 5. Formează biluțe din aluat și așează-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
 6. Coace biscuiții în cuptorul preîncălzit până devin aurii și crocanți.
 7. Lasă-i să se răcească puțin înainte de a-i servi.

Variante și combinații

Există numeroase variante și combinații pe care le poți încerca atunci când prepari biscuiți de casă cu lapte. Poți adăuga migdale sau nuci pentru un plus de crocant, sau poți încerca diferite arome pentru a-ți personaliza rețeta.

Savurare și păstrare

Biscuiții de casă cu lapte sunt delicioși atât la micul dejun, cât și la gustarea de după-amiază sau seara. Îi poți păstra într-un recipient ermetic pentru a-și menține prospețimea și gustul.

Biscuiții de casă cu lapte reprezintă o alegere delicioasă și reconfortantă pentru orice moment al zilei. Cu ingrediente simple și un pic de răbdare, poți prepara aceste delicatese chiar în propria bucătărie, bucurându-te de gustul autentic și de savoarea copilăriei.

Întrebări frecvente

Pentru a te ajuta să pregătești cei mai delicioși biscuiți de casă cu lapte, iată câteva răspunsuri la întrebările frecvente:

Întrebare Răspuns
Cât timp trebuie să-i coc în cuptor? Biscuiții se coc în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10-12 minute sau până devin aurii și crocanți.
Pot înlocui laptele proaspăt cu lapte de soia sau lapte de migdale? Da, poți înlocui laptele proaspăt cu lapte de soia sau lapte de migdale, însă acest lucru poate influența ușor gustul final al biscuiților.
Cum pot să păstrez biscuiții pentru a-și menține prospețimea? Pentru a-și menține prospețimea, este recomandat să îi păstrezi într-un recipient ermetic, la temperatura camerei.
Photo of author

Geron

Lasă un comentariu