Scapa de puroi la masea acasa

Ai ajuns în situația neplăcută în care simți o durere insuportabilă la o măsea și bănuiești că este vorba despre o infecție sau puroi acumulat în zona respectivă. Înainte de a căuta ajutorul unui specialist, există câteva metode pe care le poți încerca acasă pentru a ameliora disconfortul și a trata problema temporar.

Clătește-te cu apă sărată

O metodă simplă și eficientă pentru a reduce inflamația și a elimina bacteriile este clătirea gurii cu apă sărată. Amestecă o linguriță de sare într-un pahar cu apă călduță și folosește acest lichid pentru clătirea gurii de câteva ori pe zi.

Aplică comprese calde

Aplicarea de comprese calde pe zona afectată poate ajuta la reducerea durerii și la promovarea scurgerii puroiului. Înmoaie o cârpă curată în apă caldă și aplic-o pe obrazul din partea afectată pentru aproximativ 15-20 de minute de câteva ori pe zi.

Folosește ulei de cuișoare

Uleiul de cuișoare are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii care pot ajuta la combaterea infecției și la reducerea durerii. Înmoaie o bucată de vată în ulei de cuișoare și aplic-o direct pe măsea timp de câteva minute.

Consumă alimente reci sau moi

Pentru a reduce disconfortul și durerea la mestecat, evită alimentele tari sau foarte reci. Optează pentru alimente moi și reci, cum ar fi iaurtul sau înghețata, care pot ajuta la calmarea zonei inflamate.

Evită consumul de dulciuri

Dulciurile pot agrava infecția și pot stimula creșterea bacteriilor în cavitatea orală. În perioada în care ai o măsea inflamată, încearcă să reduci sau să eviți complet consumul de dulciuri pentru a favoriza vindecarea.

Consultă un medic stomatolog

Chiar dacă aceste metode pot ameliora temporar simptomele, este esențial să consulți un medic stomatolog pentru a primi un tratament adecvat și a preveni complicațiile. Acesta îți va putea prescrie antibiotice sau alte tratamente necesare pentru a trata infecția în mod corespunzător.

Cu toate acestea, este important să nu amâni vizita la medic și să urmezi cu strictețe indicațiile acestuia pentru a evita complicațiile și a asigura vindecarea completă a problemei.

Întrebări frecvente

Cum funcționează clătirea cu apă sărată?

Clătirea cu apă sărată ajută la reducerea inflamației și elimină bacteriile datorită proprietăților antiseptice ale sării. Acest proces poate ajuta la curățarea zonei afectate și la reducerea senzației de disconfort.

Cât de des ar trebui să aplic comprese calde?

Aplicarea compreselor calde ar trebui făcută de câteva ori pe zi, timp de aproximativ 15-20 de minute fiecare sesiune. Este important să nu aplici comprese prea fierbinți pentru a evita arsurile.

Alimente recomandate Alimente de evitat
  • Iaurt
  • Înghețată
  • Fructe moi (de exemplu, banane)
  • Dulciuri
  • Alimente tari (cum ar fi nucile)

Ce ar trebui să fac înainte de a merge la medicul stomatolog?

Înainte de a merge la medicul stomatolog, asigură-te că menții o igienă orală corespunzătoare. Poți folosi și clătiri cu apă sărată și să aplici comprese calde pentru a reduce disconfortul. Este esențial să explici medicului toate simptomele pe care le-ai resimțit pentru a primi un tratament adecvat.

Photo of author

Geron

Lasă un comentariu